Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Erdogan: Izraelski napadi u Jerusalemu su atak na sve muslimane, moramo zajedno reagirati

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan razgovarao je telefonom odvojeno s jordanskim kraljem Abdullahom II i kuvajtskim emirom šeikom Nawafom Al-Ahmadom Al-Sabahom.

Prema saopćenju turske Uprave za komunikacije, trojica čelnika razgovarala su o izraelskim napadima na Palestince i džamiju Al-Aqsa koji su u toku. Svi su muslimani zapravo “adresati” izraelskih neljudskih napada na Jerusalem, džamiju Al-Aqsa i Palestince, rekao je Erdogan tokom razgovora s kraljem Abdullahom II.

Erdogan je naglasio važnost zajedničkog rada na zaustavljanju izraelskih napada koji su “vrijedni prezira”.

Turski ministar vanjskih poslova razgovarao je telefonom sa svojim palestinskim i tuniskim kolegama, kao i glavnim sekretarom Organizacije za islamsku saradnju (OIC) Yousefom Al-Othaimeenom usred izraelskih napada na Palestince i džamiju Al-Aqsa.

Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu, njegov palestinski kolega Rijad al Maliki i tuniski kolega Othman Jerandi razgovarali su o najnovijim događanjima u Jerusalemu i koracima koje treba poduzeti na međunarodnoj sceni.

Tokom razgovora s Al-Othaimeenom Cavusoglu je govorio o koracima koje treba poduzeti za sazivanje jerusalemskog odbora OIC-a i mobilizaciju međunarodne zajednice, uključujući UN.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više