Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Grabar-Kitarović: “Ne pada mi na pamet da smijenim Plenkovića”

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je da ima mnogo bolje odnose s premijerom Andrejom Plenkovićem nego što se o tome piše i kategorički odbacuje tvrdnje da je uključena u pripremanje “državnog udara” kako bi ga smijenila s vlasti.

Tako nešto mi ne pada na pamet. Nisam osoba koja bi koristila obavještajnu ili paraobaveštajnu zajednicu za poslove koji bi bili usmjereni protiv ikoga, a kamoli protiv predsjednika vlade”, rekla je Grabar-Kitarović u božićnom intervjuu “Večernjem listu”, čiji je dio objavila Hina.

Ona je ocijenila da je optužba za rušenje premijera vrlo ozbiljna, i navela da je zbog toga morala da reaguje na te “paraobavještajne konstrukcije” jer je, kako je rekla, počela da se stvara opasna klima na koju nadležne državne institucije nisu reagovale.

Predsjednica Hrvatske dodala je da kada se kritički govori o radu vlade, na to se automatski gleda kao na napad na aktuelnu vladu što, kako tvrdi, nije tačno.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više