Fresh Press portal
BiH Politika TOP VIJESTI

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić ne zna šta znači realni sektor

Ćosić

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić, gostujući na N1 televiziji govoreći o uspjesima lokalne zajednice kojom rukovodi kazao je da je napredak da umjesto dva ulična prodavača kukuruza sada imaju pet takvih, te da svaki čovjek koji želi da radi može da zaradi više.

Od čega vi živite”, pitala je voditeljica. “Vi predpotstavljam nemate potrebe da prodajete kokice. Ako sam dobro vidjela vi ste radili i kao savjetnik u Predsjedništvu BiH za ekonomska pitanja, bili ste dio i SIPA-e i SERDA-e, raznih ministarstava, sve posredstvom članske kartice SNSD-a, jeste li ikada radili u realnom sektoru”, dodala je.

Na to joj je Ćosić odgovorio da nije istina to što ona govori. I kada smo svi nakon dramatične pauze očekivali da će je demnatovati i pojasniti kako je ipak radio u realnom sektoru, Ćosić je rekao:

Trebali ste detaljnije istražit moj CV Ja sam svoj prvi posao zasnovao u SERDI kao projekt menadžer na jednom projektu centar za razvoj malog biznisa, gdje smo upravo bili usmjereni u podršku ljudima koji treba da pokrenu realni biznis. Itekako sam bio angažovan u svojoj profesionalnoj karijeri u podršci ljudima koji pokreću svoj biznis, radeći im investicione planove, marketing planove … nakon toga sam otiša u SIPA-u na poslove finansijskog analitičara, gdje sam regularno prošao kao državni službenik, 2008. sam kandidovan za načelnika i nisam prošao, a onda sam bio savjetnik ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, pa savjetnik člana Predsjedništva …

Znamo li šta je realni sektor”, pitala je voditeljica zbunjeno gradonačelnika.

Na tu konstataciju voditeljice, Ćosić je požurio da odgovori, te se pohvalio:

Ako pogledate moj CV onda će te pročitati da sam regularno završio državni fakultet, da sam potom magistrirao, da sam upisao doktoroski, da govorim jedan strani jezik i da sam apsolutno kvalifikovan da obavljam sve poslove koje radim.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više