Fresh Press portal
BiH Politika

Hadžibajrić: “Skaka je pričao da će mi namjestiti i uhapsiti me”

Hadžibajrić

Iz Općine Stari Grad prije dva dana upućeno je otvoreno pismo u kojem se navodi kako se u posljednih sedmica inteziviralo podnošenje prijava protiv načelnika Ibrahima Hadžibajrića. Pismo je otišlo glavnog tužiteljici Tužilaštva KS, FMUP-u, svim ambasadama i medijima.

Kako su naveli , u zadnjih 10 dana od službenika Općine zatražena je dokumentacija za 25 navodnih slučajeva.

Među zahtijevanim predmetima nalaze se i oni koji su stari više od decenije i datiraju oz 2007. godine (prije prvog mandata općinskog načelnika mr Ibrahima Hadžibajrića) kada su po njima postupale različite službe i organi u okviru Općine i pohranjeni su u veoma obimnoj arhivi što zahtijeva dodatno vrijeme, angažman i resurse”, navali su u pismu te postavili pitanja:

Da li se ovdje radi o smišljenoj kampanji političkih stranaka koje mogu uticati na policijsko-obavještajne organizacije u našoj zemlji i neovisno pravosuđe u kojoj smo mi – državni službenici i namještenici, žrtve političkih manipulacija?

Da li je ovo praksa koja se provodi i u drugim organima uprave ili je „privilegija“ koju imamo samo mi u Općini Stari Grad? Zašto se od nas u periodu od 25 dana traži dokumentacija za 25 složenih predmeta, a među njima su i neki davno završeni? Naša je obaveza raditi u skladu sa zakonskim propisima i apsolutno stojimo iza svega što smo uradili i spremni smo dostaviti sve što je od nas traženo, ali bi se trebalo postaviti pitanje zašto baš sada, mjesec dana prije početka izborne kampanje?”, navodi se između ostalog u pismu.

Kontaktirali smo načelnika Hadžibajrića i zatražili komentar.

Ja ovo proživljavam evo već treći put, pred svake izbore. Cilj je moja diskreditacija, jer da imaju nešto i da sam uradio bilo šta kriminalno do sada bi me uhapsili. Ali nisam”, kaže Hadžibajrić.

Ističe da oni koji podnose prijave protiv njega očigledno ne znaju šta rade jer prijavljuju stvari koje nisu čak rađene ni u njegovom mandatu.

Tamo se spominju neki radovi koji su iz 2007. godine, dakle dvije godine prije mog mandata”, kaže Hadžibajrić.

Znamo i iz kojih krugova to sve dolazi. To su neki vijećnici kao i moj protukandidat Jusuf Pušina. Pa Abdulah Skaka je pričao, što je došlo do mene, da će mi smjestiti da me uhapse pred izbore na dva-tri dana. Ja sam jedini načelnik u Sarajevu koji nije SDA i naravno da im bodem oči. Cilj je razvaliti Stari Grad i preuzeti ga. Ja ću se nastaviti boriti, oni sa ovim ne mogu ništa jer nema kriminala”, ističe Hadžibajrić za “Raport.ba“.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više