Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

HDZ BiH koristi taktiku RS-a kako bi onemogućio BiH da zaustavi nelegalnu izgradnju Pelješkog mosta

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak u intervjuu za Večernji list je rekao da dosadašnji istupi bošnjačkih političara u vezi osporavanja izgradnje nelegalnog Pelješkog mosta ne predstavljaju stav države BiH.

“Jedan veliki problem je što se pojedinci ili neformalne skupine predstavljaju u ime BiH. Ne znam otkuda im pravo privatizirati stav BiH, ali očigledno je slučaj da je on, nažalost, u posljednje vrijeme jako izražen. Evo svjedoci ste istupa pojedinaca, analitičara, pa i pojedinih političara koji se žele tako predstaviti. No, zna se dobro tko može govoriti u ime BiH. To su službene institucije”” – kaže Bariša Čolak.

Čolak je na ovaj način otkrio kakvu će taktitku koristiti HDZ BiH u onemogućavanju Bosne i Hercegovine da zaustavi nelegalnu izgradnju Pelješkog mosta. Jasno je da će HDZ ovaj put postupiti kao i srpske stranke iz RS-a kada su osporili pokretanje revizije tužbe BiH protiv Srbije u Hagu kada su poslai pismo Međunarodnom sudu pravde da Sakib Softić nema saglasnosti da zastupa BiH. HDZ će pomoći Hrvatskoj da dokaže Evropskoj uniji da se BiH ne protivi izgradnji Pelješkog mosta i da to rade samo Bošnjaci. Kada EU zatraži od BiH zvanično izjašnjavanje o ovom pitanju, HDZ će uz pomoć srpske politike spriječiti da se to dogodi.

PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više