Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

HILLARY U VODSTVU! Više od 46 miliona Amerikanaca već glasalo

Kandidati za predsjednika SAD, Hillary Clinton i Donald Trump su do zadnjeg trenutka govorili na skupovima, objašnjavajući okupljenim masama zašto trebaju glasati upravo za njih, izvještavaju svjetski mediji, piše Patria

Demokratska kandidatkinja pozvala je Amerikance da daju glas „inkluzivnoj Americi velikog srca, punoj nade“, dok je predstavnik republikanaca Trump kazao svojim pobornicima da pred sobom „imaju šansu da pobijede korumpirani sistem“.

Naciji se obratio i predsjednik SAD, Barack Obama, koji je došao na posljednji skup Hillary Clinton nakon 18-mjesečne žestoke kampanje. Skup je simbolično održan u Independence Hall u Philadelphiji, gdje je potpisana Deklaracija nezavisnosti.

Molim vas da glasate za ovu ženu, ovu majku, da bude sljedeći predsjednik Sjedinjenih država, kazao je Obama, prvi američki predsjednik afroameričkog porijekla, pozivajući građane da glasaju za potencijalnu prvu ženu predsjednika u američkoj historiji od 240 godina.

Zabilježeno je vodstvo Clintonove od 4 glasa u odnosu na njenog republikanskog rivala.

Tome su doprinijeli Latinoamerički glasači koji su se pojavili na glasačkim mjestima u rekordnom broju – oko 46 miliona, vjerovatno da glasaju za Hillary.

Danas će američka radnička klasa konačno zadati udarac, kazao je Trump u jednom od zadnjih obraćanja, obećavajući nova radna mjesta.

Hillary Clinton je kazala svojoj publici da „ne moraju prihvatiti tamnu i podijeljenu viziju Amerike“.

Nešto ranije, Clinton je kazala u jednom radio intervjuu, da ako pobijedi, pozvala bi Trumpa da zauzme „konstruktivnu ulogu“ i pomogne da ujedine zemlju.


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više