Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Hrvati prave blok protiv HDZ-a jer znaju da će izbora biti bez novog izbornog zakona?

Za opće izbore 2022. godine niz stranaka bi mogao nastupiti u zajedničkoj koalciji. Riječ je o takozvanom hercegbosanskom anti hdz bloku.

O čemu se tu, zapravo, radi? Niz manjih stranaka s hrvatskim predznakom, a koje se nisu kompromitirale u vladama poput one platforme, nezadovoljni su politikom HDZ-a BiH.

Ta politika je, kako kažu neformalno za Bild.ba, premekana i ne radi dovoljno na promjenama izbornog zakona BiH koji bi Hrvatima omogućio jednaka prava kakva imaju druga dva konstitutivna naroda u BiH.

Predvodnici takvog bloka, kažu, za sada ne žele davati službene informacije, ali su voljni razgovarati međusobno.

Jedan od lidera hrvatskih oporbenih stranaka u BiH, izjavio je nedavno za Bild.ba, pod uvjetom anonimnosti, kako će “ovih dana pričati s Ilijom (Cvitanovićem, liderom HDZ-a 1990) a možda i sa Slavenom (Ragužem – HRS) oko nastupa na izborima dogodine”.

– Ja bih osobno volio da izbora ne bude ako ne bude Izbornog zakona. A njega neće biti, a izbora će, nažalost, biti i mi ćemo na nje ići. Ako HDZ BiH ima obraz ići na njih, zašto ne bi i mi išli. Mi koji nismo bili u mogućnosti mijenjati Izborni zakon dok HDZ BiH jest – kaže on za Bild.ba.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više