Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Hrvatska politika koristi pandemiju koronavirusa za ostvarenje trećeentitetskih ciljeva

Hrvatski narodni sabor BiH drži u potpunosti neprihvatljivim postupanje Centralne izborne komisije BiH te navodi kako se njegovo djelovanje i akti neće prihvaćati.

Nedopustivo je da nelegalno i nelegitimno tijelo preuzima nadležnosti za koje nema nikakvog zakonskog utemeljenja postupanjem koje nije u mjerodavnosti CIK-a već izvršne i zakonodavne vlasti”, ističu iz HNS-a.

Bilo koja inicijativa, odluka, zaključak ili drugi akt koji donosi nezakonito i nelegitimno tijelo ne može se prihvatiti kao pravno valjan niti se po istome može postupati”, poručuju iz HNS-a.

Hrvatski narodni sabor BiH, odnosno hrvatska politika predvođena HDZ-om, otvoreno pokušava iskoristiti krizu koja je nastala pandemijom koronavirusa za ostvarenje političkih ciljeva. Oni planski stvaraju dodatni haos i taj haos će se vjerovatno pojačavati u narednom periodu. Hrvatska politika je uvjerena da je koronavirus dobra prilika da se steknu uslovi za ostvarenje neostvarenih trećeentitetskih ciljeva. Dušmani Bosne i Hercegovine nika ne miruju.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više