Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Hrvatska stranka BiH pita Dodika: “Gospodine Dodik ANP je skraćenica za… Aj ne pi…”

Povodom isteka roka predviđenog sporazumom trojke o formiranju vlasti, oglasili su se iz Hrvatske stranke BiH.Saopštenje prenosimo u cjelini:

“Istekao rok za formiranje vlasti ali nikako da istekne rok onima koji haraju i pljačkaju ovom zemljom!

Do kada ćemo naivno slušati o novim dogovorima i rokovima a za koje unaprijed znamo da se neće ostvariti. Jesmo li bas svi zapali u krizu morala, beznađa i apatije da nismo u stanju da se pokrenemo i zauvijek zaustavimo one koji ovu zemlju čvrsto drže u okovima, prikovanom za dno dna, gdje vlada kriminal, mito, korupcija, nepotizam, stranački i osobni interesi. Zar ćemo ponovno slušati i čekati nove dogovore dok nam mladi odlaze i dok nam propadaju poduzeća koja se godinama bezobzirno pljačkaju od „legitimnih“ predstavnika u vlasti a koji peru ruke od svega. Perući ruke od svojih nedjela ipak ostaju tragovi u obliku vila i nekretnina, skupocjenih automobila i drugih užitaka koje priskrbljuju sebi i svojim istomišljenicima. Kažu da vrijeme liječi, da će izbrisati i odnijeti sve u zaborav, imamo li vremena za čekanje koliko imaju ova tri bezvremenska jahača apokalipse.

Gospodine Dodik, ANP je skraćenica (Ajd’ ne pi…) koja vam poručuje prestanite više!!!. Kukali ste i branili knjiženje vojne imovine na državu BiH a sada kada to više nije uvjet vi tražite nove razloge za zaustavljanje reformi koje ovu zemlju treba da postave na sigurne noge pod okrilje NATO saveza, koji treba da osigura trajni mir jednako za sve i da nas zaštiti od lažnih obećanja kako mi, vi ili oni nećemo napasti vas, nas ili njih. Knjiženje vojne imovina na državu BiH niti u kojem slučaju nije značilo da je BiH u NATO savezu baš kao što i slanje prvog ANP-a nema to značenje.

Što to kaže ANP; „Polazeći od potrebe očuvanja trajnog mira, sigurnosti i stabilnog demokratskog i sveukupnog državnog razvoja, kao i uključivanja Bosne i Hercegovine u suvremene europske, političke, ekonomske i sigurnosne integracijske tokove… Opredjeljenje BiH je pristup i ulazak u euroatlantske integracije. Realizacija reforme i unaprjeđenja policijskog i pravosudnog sustava i strukture ostaju prioritet BiH i usmjereni su ka jačanju vladavine prava i unutarnje sigurnosti… BiH je opredijeljena da jača svoje kapacitete i nastavi borbu protiv svih sigurnosnih izazova, a posebno terorizma, organiziranog kriminala, korupcije i zlouporabe narkotika. Buduće djelovanje sigurnosnih agencija u BiH biti će usmjereno i na preventivne i represivne aspekte borbe protiv kriminala.“

Gospodine Dodik, koji dio iz ovog malog isječka ANP-a vam najviše smeta, da nije možda unaprjeđenje policijskog i pravosudnog sustava ili borba protiv organiziranog kriminala i korupcije ili vam možda smeta mir, sigurnost i stabilnost demokratski uređene BiH, na čijem ste čelu. Svi oni koji smatraju da se ANP koristi za ucjene i opstrukcije jednako su uplašeni reformi koje predstoje ovoj zemlji a koje su, na njihovu žalost, nezaustavljive”.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više