Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Ideja Velikog Izraela se ostvaruje! Sjeverni Irak je prodat Izraelu!

Ostao je još samo jedan korak da Barzani i PKK izgrade svoju terorističku liniju u sjevernom Iraku. Plan koji će rasparčati Irak i Siriju, a koji uključuje Izrael će na samom kraju imati veći broj stanovnika nego cijela Turska.

Snage Pešmergi sa zadovoljstvom nose zastavu Izraela na referendumskim mitinzima na kojima, uz svoju, sviraju i himnu Izraela. Za one koji posmatraju šta se događa među Kurdima ovih dana, tvrde da je Barzani prodao sjeverni Irak.

Zajedno sa objavom datuma referenduma, SAD i zapadne zemlje podržale su promoviranje Izraela koje se odvija od strane KDP-a. Lider IKBY-a Mesud Barzani tokom pripreme referenduma koristio je letke koji javno govore da će dio Turske, Sirije i Irana biti uključen ovim planom, a što je prikazano na karti „velikog Kurdistana“.

Gdje god se istakne zastava Kurdistana uz nju je i izraelska zastava, što pokazuje kako se zapravo iza projekta stvaranja Kurdistana krije Izrael.

Porijeklo nam je izraelsko

U Erbilu, Duhoku, Sulejmaniji, Mosulu i u Kerkuku možete vidjeti izraelske zastave. Izraelski premijer Benjamin Natanjahu nedavno je izjavio: „Kurdi cijenje naše vrijednosti te su oni jadan veoma hrabar narod koji svakako zaslužuje našu podršku. Ovo je jedna prirodna situacija“.

Natanjahu je na ovaj način javno podržao Kurde i Barzanija. Nekoliko instituta u Izraelu „istraživali“’ su porijeklo Kurda te su utvrdili da Kurdi imaju izraelsko porijeklo.

Kroz cijelu Tursku prošla je omladina koja je u rukama držala izraelske zastave, a u nekim dijelovima se čula i himna Izraela. Zagovarači referenduma zahvaljuju Izraelu koji im je velika podrška u svemu tome. Uveliko se promoviraju veze Iraka i Tel Aviva.

U Izraelu vjeruju da će se, ukoliko se ostvari cilj stvaranja kurdske države, približiti željenom cilju – osvajajanje obećane zemlje koja se spominje u jevrejskoj Tori.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više