Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Ivo Josipović brutalno raspalio po Kolindi: “Ona sramoti Hrvatsku, Škoro je za nju TV u boji”

Ivo Josipović je prije pet godina izgubio predsjedničke izbore u Hrvatskoj za samo 32.000 glasova i tako ostao bez svog drugog mandata…

U njegovu fotelju na Pantovčaku sjela je Kolinda Grabar-Kitarović.

Ja sam tada izašao sa sveobuhvatnim programom suštinskih reformi dok je ona tvrdila da ćemo biti najbogatija zemlja na svijetu. Ona i danas priča i maše nekom knjižicom kao programom, znači nema neki suštinski program. Nisam tada imao ni podršku svoje stranke za te promjene, a ni medije to nije previše zanimalo. Bio sam im dosadan, a ona je zabavljala“, rekao je Josipović u razgovoru za RTL Direkt.

“Predsjednica sramoti državu”

Uspoređujući Grabar-Kitarović prije pet godina i danas, Josipović kaže da se pogubila.

Sve što radi je sramoćenje nje same i države. Jeste li ikad vidjeli predsjednika da, u onakvom stanju kao ona u Kninu, nastupa na jednoj od najvažnijih državnih proslava. Šalje poruke kakve šalje, da se vezuje za osuđene ratne zločine… Nije bitno kako pjeva, kontekst je bitan, onaj u kojemu ona sramoti državu“, smatra bivši hrvatski predsjednik.

Slaže se da je u inozemstvu predsjednica prepoznatljiva, ali i kaže da prepoznatljivost nije uvijek pozitivna.

Bila bi još prepoznatljiva da je dubila na glavi. U kontaktu sam s ljudima iz međunarodne politike i da, ona je simpatična u kontekstu feštanja, ali o njoj kao državnici malo tko misli dobro“, rekao je.

O Kolakušiću: On je sofisticiraniji Pernar

Jedan od onih koji napadaju predsjednicu Hrvatske je i Mislav Kolakušić, još jedan predsjednički kandidat. Josipović za njega kaže da je zaigrao na kartu populizma.

On je sofisticiraniji Pernar. Ono o čemu govori niti je izvedivo niti moguće, no često neukim ljudima dobro zvuči“, misli Josipović o Kolakušiću.

Predsjednik sabora Gordan Jandroković rekao je da Miroslava Škoru podržavaju i bivši lijevi predsjednici Josipović i Mesić te da postoji “koalicija radikalno desnih i bivših lijevih postkomunističkih predsjednika”.

Mislim da gospodin predsjednik sabora konfabulira. Ne razlikuje dvije stvari – političku podršku i ocjenu kakav je tko kandidat. Ponavljam, on je ozbiljan kandidat, intelektualac, talentirani glazbenik, ali sasvim sigurno nisam navijač gospodina Škore u kampanji. Moja stranka ima svog kandidata i ja ga podržavam. Jandrokovićev trik je podmetanje u stilu Bujanca, želi u ovom raskolu koji postoji u HDZ-u difamirati Škoru tako da kaže da je kompanjon s Mesićem i sa mnom. To nema nikakve veze, to je jedan mali primitivan trik. Kažem, nisam na toj strani, ali u usporedbi dva kandidata desnice, Škoro je za Grabar-Kitarović televizor u boji“, rekao je Josipović u RTL Direktu.

Za svog kandidata Zorana Milanovića smatra da je jaka ličnost i da je, ako uđe u drugi krug, svejedno s kim će se boriti.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više