Fresh Press portal
BiH Politika

Iz Komšićevog kabineta: “Dodik je sam sebe uvjerio u neistine”

Izjave Milorada Dodika, srpskog člana Predsjedništva BiH, graniče s uračunljivošću, saopšteno je danas u Kabinetu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Naime, Dodik je ranije rekao da je Komšić sakrio poziv od ostalih članova Predsjedništva BiH i otišao sam u Brisel na sastanak s liderima EU. Takođe, Dodik tvrdi da je Komšić sakrio i zahtjev predsjednika Evropskog suda za imenovanje sudija Ustavnog suda BiH.

Na ove izjave reagovali su iz Komšićevog kabineta, ističući da je Dodik sam sebe uvjerio u neistine.

Tako je i s imenovanjem sudije Ustavnog suda BiH od strane Evropskog suda za ljudska prava. Ne zna se šta je gore, ili da pismo koje su dobili istovremeno kao i dva druga kabineta nisu na vrijeme pročitali, što nije čudo jer je poznato da im presude Evropskog suda za ljudska prava ne znače ništa, ili naprosto glume da ga nisu pročitali. Moguće je i to da su ga pročitali, pa su naknadno sebe uvjerili da nisu“, naveli su iz Komšićevog kabineta.

Kako navode, kada je riječ o pozivu iz Brisela, taj poziv je stigao na ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, a ne na članove Predsjedništva, u tom konkretnom slučaju.

Predsjedavajući Komšić nije odgovoran zbog toga što niko ne želi da razgovara i druži se s gospodinom Dodikom“, navodi se u saopštenju.

Povezani članci

Komšić pobijedio korona virus, “čeka” se Dragan Čović

E.H

Željko Komšić sve priznao: “Nažalost, ali mislim da ljudima treba govoriti istinu”

E.H

Željko Komšić zabrinut: “U samoizolaciji sam, testirat ću se”

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više