Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Izraelski ambasador u Hrvatskoj zahvalio Hrvatima “Herceg-Bosne” na podršci

Ambasador Izraela u Republici Hrvatskoj Ilan Mor svojom je posljednjom objavom na društvenoj mreži Twitter izazvao pravi skandal.

Jučer je, naime, neformalna grupa građana Mostara, sa Starog mosta, koji je simbol ovog grada, okačila veliku palestinsku zastavu, kao znak podrške Palestincima u raketnim napadima Izraela na pojas Gaze koji je eskalirao posljednjih dana. Iako se gradonačelnik Mostara Mario Kordić oštro protivio ovakvom činu podrške građani su zastavu svejedno istakli.

To je izazvalo revolt kod Mostaraca hrvatske nacionalnosti, koji su, u znak podrške Izraelu, kako piše Dnevnik.ba, u zapadnom dijelu tog grada razvili veliku zastavu paradržavne tvorevine tzv. Herceg-Bosne. Mnogi od njih su podršku iskazali i na društvenim mrežama. prenosi “Klix“.

 

Jedna od njih, korisnica Twittera sa korisničkim imenom “hercegovka klo” napisala je “Molite za mir u Jerusalemu. Neka budu sigurni ko ih voli”. U potpisu je napisala “hrvati Herceg-Bosne”, a uz objavu, podijelila je i sliku sa zastavom Herceg-Bosne pored zastave Izraela.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više