Fresh Press portal
BiH Politika

Jednoglasno usvojena inicijativa Čampare: Rusmir Mesihović razriješen dužnosti ministra zdravstva KS!

Mesihović

Skupština Kantona Sarajevo jednoglasno je usvojila inicijativu zastupnika Aljoše Čampare koji je zatražio da Skupština KS danas razriješi Rusmira Mesihovića dužnosti ministra zdravstva KS.

“Podnosim inicijativu po pitanju doktora Rusmira Mesihovića, ministra zdravstva koji je podnio neopozivu ostavku, nalazi se na bolovanju, a vodi se kao zaposlenik. Tražim da mi, kao Skupština KS, izglasamo njegovo potpuno razriješenje, jer nema potrebe da neko ko ne obnaša tu dužnost i dalje prima plaću. Vlada i Skupština imaju odgovornost da razriješe čovjeka sa ovog mjesta jer se on neće evidentno vratiti na ovu poziciju. Nije korektno da se neko krije iza Mesihovića”, kazao je Čampara.

Sa 26 glasova “za” i nijednim “protiv” Skupština KS usvojila je inicijativu Čampare.

(PRESS)

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više