Fresh Press portal
BiH Politika

Jel’ vas Boga strah?! Zbog nerada Vijeća ministara nije proglašen ni Dan žalosti

Vijeće

Jučerašnje odbijanje dnevnog reda na sjendici Vijeća ministara odgovdilo je proglašavanje Dana žalosti u BiH zbog obiljžeavanja genocida u Srebrenici.

Podsjećamo ministri iz reda HDZ-a glasali su protiv usvajanja denvnog reda, pa zakazana sjednica nije ni održana, i to nakon šo je ministrica vanjskih poslova Bisera Turković tražila da se s dnevnog reda skinu neka imenovanja, što je zasmetalo ministrima iz HDZ-a, prenosi “Patria“.

Na dnevnom redu je bio Prijedlog odluke o proglašenju 11. jula 2020. godine Danom žalosti u Bosni i Hercegovini.

Iz Službe za informiranje Vijeća ministara kazali su da u ovom trenutku još nemaju najave da bi se eventualno mogla održati telefonska sjednica, a da će u toku dana poslati sve informacije koje budu imali.

Ranijih godina Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na sjednicama je donosilo odluke o proglašenju 11. jula Danom žalosti u Bosni i Hercegovini.

Povezani članci

Vlada Federacije BiH 11. juli proglasila Danom žalosti

E.H

Hoće li 15. maja konačno biti popunjeno Vijeće ministara BiH

E.H

BiH proglasila vanredno stanje!

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više