Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Kabinet Novalića: “Neka Forto prestane samo pričati i počne raditi svoj posao”

Umjesto što okolo optužuje sve druge da ne rade, baveći se populizmom i PR-om…

– Situacija s pandemijom koronavirusa je više nego ozbiljna, posebno u Kantonu Sarajevo, i zato je krajnje vrijeme da premijer Forto prestane pričati i preduzme konkretne korake, koristeći sve resurse koje ima na raspolaganju, umjesto što okolo optužuje sve druge da ne rade, baveći se populizmom i PR-om, saopćeno je iz kabineta premijera Federacije BiH Fadila Novalića nakon pisma premijera Kantona Sarajevo Edina Forte u kome je tražio da se pokrene pitanje krivične odgovornosti entitetske i državne vlasti.

Premijer Novalić je danas detaljno objasnio zastupnicima Federalnog parlamenta šta Vlada Federacije konkretno radi u ovoj situaciji, od ekonomskih mjera do nabavke vakcina. Svaki konkretan prijedlog premijera Forte će podržati premijer Novalić, svjestan teške situacije u kojoj su se našli građani Sarajeva, a Vlada Federacije nastavlja raditi na svim mjerama koje će građanima Federacije olakšati i pomoći da prebrode nastalu tešku situaciju, među kojima prioritetno nabavku vakcina kako bi što prije krenuli s imnizacijom i zaustavili dalje širenje pandemije – navodi se u reakciji, prenosi “Fena”.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više