Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Do kad će HDZ BiH tolerisati govor mržnje Milorada Dodika?

Hrvatska stranka BiH izražava zaprepaštenje eskalacijom mržnje predsjednika RS-a Milorada Dodika prema Hrvatima, državi BiH i zapadnim zemljama u govoru pred vrhom Srbije i hiljadama izbezumljenih ljudi u Novom Sadu u petak navečer.

Zajapureni Milorad Dodik vidljivo iskompleksiran Hrvatima i naprednim zapadnim svijetom šizofreno je optužio Hrvatsku za etničko čišćenje Srba u legalnoj obrambeno-vojnoj akciji Oluja, a međunarodnu zajednicu za sustavni višedesetljetni progon Srba i za pokušaje uništenja RS: Za hrvatofoba Dodika je sadašnja demokratska vlast u RH sljedbenica ustaške ideologije koja ne dopušta Srbima u njihovoj domovini Hrvatskoj da čak upotrebljavaju niti srpski jezik dok Hrvati, po njegovim riječima, u RS imaju i uživaju sva prava.

Treba li bestidnome i ciničnome Dodiku spominjati da je oko 200 hiljada Hrvata iz Posavine i sjeverozapadne Bosne nasilno i sustavno protjerano sa svojih stoljetnih ognjišta, s područja tvorevine čija je vojska i policija počinila genocid i u kojoj se jednom narodu brani da naziva i govori jezikom kojim želi.

Hrvatska stranka poziva vrh HDZ-a BiH i članstvo te stranke da preslušaju stravični govor mržnje predsjendika RS Milorada Dodika u kojeg se zaklinju da im je politički partner, a šefu stožerne stranke i osobni prijatelj i da se preispitaju sa kakvim političarom i čovjekom imaju sklopljenu koaliciju.

Prigodom preslušavanja govora mogu se i nasmijati na Dodikovo tragikomično i imbecilno razračunavanje sa RH oko Nikole Tesle.

Zabrinjava što već nema reakcije iz HDZ-a BiH a istodobno i čudi što mediji bliski toj stranci nisu uopće prenijeli dio govora Milorada Dodika u kojem se obrušio na Hrvatsku, već samo onaj dio u kojem negira državu BiH i ratnohuškački poručuje da će RS i Srbija uskoro biti ista država, navodi se u priopćenju Hrvatske stranke BiH.

PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER


 

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više