Fresh Press portal
BiH Politika Video

Kadić: “Nezavisna bosanskohercegovačka lista želi stvoriti državu sretnih građana”

Kadić

Gost emisije “Tačka” koja se emituje na RTV Slon bio je Edim Kadić, predsjednik Gradskog odbora Nezavisne bosanskohercegovačke liste Tuzla.

Emisiju je, voditeljica emisije “Tačka”, otvorila upravo s pitanjem šta Nezavisna bosanskohercegovčka lista, kao politička opcija, hoće, odnosno kakvu političku viziju nudi građanima BiH.

NBL hoće da napravi državu sretnih građana, državu u kojoj neće biti korupcije, te državu koju će svi njeni građani uistinu i voljeti” – rekao je gosp. Edim Kadić na početku svog izlaganja.

Prema riječima gosp. Kadića u toku je borba za državu u kojoj se mnogi osjećaju nesigurno, te da mladi iz BiH ne odlaze samo zato što ne mogu pronaći posao, već što znaju da bez stranke isti ne mogu pronaći. Javna je tajna da jedna spremaćica ne mogu dobiti posao, ako prije toga nije pristupila nekog političkoj partiji.

Za glavnog krivca trenutne političke situacije u BiH gosp. Kadić navodi vladajuću elitu kojima ovakvo stanje odgovara, ali i Međunarodnu zajednicu koja u svemu ovome ima ‘upletene prste’.

Dejtonski mirovni sporazum je dobar sporazum iz razloga što je zaustavio rat. Međutim, država poput BiH se mora promijeniti, jer i sami građani su svjedoci da ovaj sistem ne funkcioniše” – rekao je gosp. Kadić.

Na pitanje voditeljice zašto bi građani trebali glasati upravo za Nezavisnu bosanskohercegovačku listu, gosp. Kadić je odgovorio:

Gosp. Ibrahim Hadžibajrić, načelnik općine Stari Grad i predsjednik Nezavisne bosanskohercegovačke liste, proglašen je najboljim gradonačelnikom desetljeća, realizovao je 99% obećanja, što je i više nego dobar rezultat imajući u vidu da samo 50% ostvarenih ciljeva važi kao rezltat vrijedan pomena” – podsjetio je gosp. Kadić, te dodao: “Podpredsjednik NBL-a Sead Džafić iz Kalesije takođe je proglašen najboljim načelnikom u oblasti poduzetništva, a pored njega bih spomenuo i gosp. Muhameda Ramovića, gradonačelnika Goražda, ujedno i podpredsjednika NBL-a… Upravo to su ljudi zbog kojih sam se odlučio baviti politikom“, zaključio je gosp. Kadić.

O ovim, a i drugim temama, o kojima je gosp. Kadić razgovarao u emisiji “Tačka”, pogledajte u video dolje…

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više