Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Komišić: Rekao sam Inzku – povuci potez, obaveza ti je da povučeš potez

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić u intervjuu za N1 kazao je da je poručio visokom predstavniku Valentinu Inzku da povuče potez kada je u pitanju zakon o zabrani negiranja genocida u Bosni i Hercegovini.

Na upit u kakvim su odnosima članovi Predsjendištva BiH otišli u Sloveniju, Komšić kaže da su “odnosi standardni, ništa novo i posebno”.

“Nekada izgleda mirnije, nekada ljuće. Komunikacija je na nivou profesionalnog, na nivou privatnog ne vjerujem da bi bio problem između nas – da treba nekome nešto privatno pomoći, ali jasno je da se politički razlikujemo kao nebo i zemlja. Dodik rijetko dolazi, za razliku od bivših saziva Predsjedništva, pa ste stigli i ljudski razgovarati od privatnih do velikih političkih tema, na iskren ili neiskren način, zavisi kakva je ko osoba. Toga sa Dodikom nema. On ne voli Sarajevo blago rečeno, ne voli da boravi tu. Njemu je ovo sve iritantno, smetaju mu i ove umjetničke slike gdje su džamije i tako dalje…”, naveo je Komšić. prenosi “N1“.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više