Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Komšić u gradu gdje je proglašen nepoželjnim: Ako treba da se tučemo, tući ćemo se

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić posjetio je Stolac i tom prilikom se sastao sa predstavnicima udruženja koja okupljaju logoraše ove općine. Inače, Stolac je jedan od gradova gdje je Komšić proglašen nepoželjnim.

On je prisustvovao javnoj tribini “Značaj 1. marta za državu Bosnu i Hercegovinu” koja je organizovana povodom Dana nezavisnosti, a na kojoj je govorio o politici jedinstva Evropske unije i NATO saveza.

Komšić je mišljenja da odluka da bude proglašen nepoželjnom osobom u pojedinim lokalnim zajednicama predstavlja političku manipulaciju Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

“Da mislim da me narod mrzi, pitao bih se da li valjam. Nije ovo prva sredina gdje sam proglašen personom non grata. Ko mi ima pravo zabraniti da se krećem zemljom? Ovo je moje i ja ću doći, a ako treba da se tučemo, tući ćemo se”, poručio je.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više