Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Konaković: Borimo se za svaki život, na izmišljene optužbe nećemo sada odgovarati

Članovi Naroda i Pravde i danas su na ulicama opština i gradova širom BiH dijelili edukativni materijal za postupanje u slučaju sumnje na zarazu. Uz materijal su dijelili i zaštitne maske.

Tim povodom oglasio se na svom Facebook profilu Elmedin Konaković koji je naglasio da je i dalje najjače oružje u odbrani od pandemije naša svijest, distanca, maska i dezinfekcija.

On je također pobrojao niz novih mjera koje je Vlada KS danas prezentirala:

Usvojen novi Korona zakon (Skupština usvaja u ponedjeljak);

Svi radnici u realnom sektoru kojim je zabranjen rad dobiće za svaki dan iznos minimalne plate i doprinosa;

Covid terapijska ambulanta u Zavodu za zaštitu zdravlja studenata, Covid ambulanta u Ilijašu i dva nova drive-in punkta, Ilidža i Vogošća;

Civilna zaštita aktivnija, 100 Covid kreveta za Opštu bolnicu;

Call centar sve bolje funkcioniše (može još bolje);

Protokol liječenja se pojačano nadzire;

Opšta bolnica obezbijedila nove kapacitete za Covid pacijente;

Pojačan nadzor provođenja ostalih mjera;

Na napade i izmišljene optužbe sad nećemo odgovarati. Pred nama je još mnogo posla i borbe za svaki ljudski život. Danas je još nekoliko kantona zabranilo kretanje u noćnom periodu i pojačava mjere. Ovaj val korone je najteži do sad, moramo se svi zajedno čuvati.

 

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više