Fresh Press portal
BiH Politika

Krizni štab Livanjskog kantona povukao spornu naredbu o zabrani ulaska državljanima BiH

Kantonalni štab civilne zaštite Livanjskog kantona donio je naredbu kojom se van snage stavlja jučerašnja naredba kojom se, između ostalog, “zabranjuje ulazak državljanima BiH na područje Livanjskog kantona”.

Kako je saopćeno na zvaničnoj stanici Vlade Livanjskog kantona, u nastavku 5. vanredne sjednice Štaba civilne zaštite Kantona 10, donesena je naredba kojom se stavlja van snage naredba broj: 11-01-40-62/20 od 22. marta 2020. godine, te da nova naredba stupa na snagu danom donošenja.

Kako se dalje navodi, naredba donesena jučer donesena je “na prijedlog Kriznog štaba Ministarstva rada, zdravstva, socijalne zaštite i prognanih Livanjskog kantona i prijedloga struke u funkciji zaštite stanovništva Livanjskog kantona od širenja pandemije koronavirus i nije imao nikakvih drugih konotacija, a naročito ne političkih”.

Očekujemo od viših nivoa vlasti Bosne i Hercegovine da hitno poduzmu konkretne mjere pomoći prema zdravstvenom sistemu Livanjskog kantona i sprječavanju širenja pandemije virusa COVID-19” – navodi se u ovom saopćenju.

Podsjećamo, naredba kojom se zabranje ulazak bh. državljana na područje Livanjskog kantona izazvala je brojne reakcije bh. zvaničnika i ocijenjena je kao protivustavno djelovanje.

Povezani članci

Senzacionalno otkriće kod Livna: Otkopavali groblje pa naišli na nešto nevjerovatno…

E.H

Vjetar lomio grane u Livnu – Olujno nevrijeme pogodilo BiH

E.H

Nevjerovatan slučaj na Psihijatriji u Livnu: Muškarac otkinuo metalne rešetke i bacio se kroz prozor

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više