Fresh Press portal
BiH Politika

Lazović upozorio na Vučićeve separatističke podvale: “U realizaciji mini Šengena država treba da vodi glavnu riječ, a ne entiteti”

Lazović

Miro Lazović, član Predsjedništva Pokreta socijalne pravde i demokratije (SPD), upozorio je na opasnosti koje sa sobom nosi inicijativa nazvana mini Šengen.

Lazović kaže da je BiH mala zemlja i ne može izbjeći krupne projekte koji su inicirani od Evropske unije.

“Pogotovo ako stoji američka administracija iza toga, a iza realizacije mini Šengena stoje velike sile i EU. Na prvi pogled mini Šengen je dobra ekonomska stvar, i BiH kao maloj zemlji je potreban mini Šengen, jer otklanjaju se ekonomske barijere, privlače se investicije, kapital, usuge, ljudi funkcionišu na većem tržitu… i s tog ekonomskog pogleda BiH je potreban Šengen”, naveo je.

No, kako je rekao, ima jednu rezervu, na način da će politika uvjetovati mini Schengen.

“Prije svega mislim na Srbiju i Dodika. BiH nije homogena država kao što je Crna Gora, Makedonija, Albanija i Srbija. BiH je podijeljena sa tendencijom da pojedini lideri nastoje sa separatističkom pričom usložniti političke odnose u BiH. Zato sam siguran u realizaciji mini Schengena, u realizaciji krupnih ekonomskih pitanja, treba država da vodi glavnu riječ a ne entiteti”, kazao je Lazović za N1.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više