Fresh Press portal
BiH Politika

Lud, zbunjen, normalan u Sarajevu – Skupština KS povlači Deklaraciju o genocidu

Nikšić

Nakon što je jučer Skupština Kantona Sarajevo jednoglasno usvojila Deklaraciju zastupnika Damir Nikšića kojom se osuđuje negiranje genocida i kojom se traži objavljivanje liste država koje nisu usvojile Rezoluciju o Srebrenici, danas je priča potpuno drugačija, piše “Raport.ba“.

Naime, Nikšić je danas objavio iznenađujući status, u kojem kaže kako ubrzano radi na povlačenju Deklaracije.

Velika je frka danas u Sarajevu zbog moje jučerašnje inicijative tj. Deklaracije koju je Skupština Kantona Sarajevo jednoglasno usvojila. Čitav diplomatski kor je od jutros na nogama na čelu sa Njemačkom ambasadom.

Kako stvari stoje: “parlament Srbije je usvojio Rezoluciju, ali nije Bundestag, Turska, kao ni veći dio članica Evropske unije”, kako se navodi u diplomatskim porukama u kojima pitaju rukovodstvo Skupštine Kantona Sarajevo kako da se ponašaju evropski biznisi, banke, itd; da li da se pakuju i napuste Sarajevo ili…?

Evo užurbano radim na povlačenju Deklaracije jer će se u suprotnom iz Sarajeva povući veći dio evropskih i drugih stranih kreditora, a mogao bih, skupa sa kolegama, dospjeti i na “crnu listu” ako hitno ne reagujemo.

Nakon što povučemo deklaraciju, Kanton Sarajevo će morati slati službena izvinjenja svim ambasadama država koje do sada nisu usvojile Rezoluciju, osim onih rijetkih među kojima je, vjerovali ili ne – i Srbija.

Jedno pismo izvinjenja moraće se, vjerovatno, poslati i Savjetu Ministara ili Predsjedništvu BiH, pošto i BiH spada u društvo evropskih i drugih svjetskih država koje nisu usvojile Rezoluciju.

Šta reći?

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više