Fresh Press portal
BiH Politika

Lukač: “Gotovo svi teroristi svijeta imaju veze s BiH”

pdp-pozvao-viskovica-da-smijeni-lukaca-dragan-lukac_5e0a215d3417b

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS-a, izjavio je da gotovo svi teroristički akti u svijetu imaju vezu sa BiH.

Lukač je u programu emisije “Direktno” na ATV-u upozorio “na desetine paradžemata” i na “novi vjerski pravac u BiH – vehabizam”.

Sve i jedan teroristički akt u BiH upravo se dogodio od strane vehabija. Skoro svi teroristički akti koji su se desili na tlu Europe, pa čak i na svjetskom nivou imaju veze sa BiH. Jesu li ti izvršitelji samih krivičnih dijela bili prisutni u BiH u toku rata ili poslije rata ili su imali kontakte sa ljudima u BiH upravo kroz ove paradžemate, ili su koristili oružje i streljivo, eksploziv za izvršenje terorističkih akata na tlu Europe, a da su imali veze sa BiH. Neka poveznica postoji sa najvećim brojem izvršenih terorističkih djela na tlu Europe sa BiH i to je poražavajuće za BiH. Nemoguće je da ne budemo na udaru svjetskih policijskih agencija i svih onih koji se bave problemom terorizma u čitavom svijetu i da ne budemo prepoznati kao utočište potencijalnih terorista”, kazao je ministar Lukač.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više