Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Mandra poručio Vučiću: Ne vjerujemo mirotvorcima iz Beograda koji se naoružavaju, nismo više naivni

Milorad Dodik godinama vodi secesionističku politiku, prijeti otcepljenjem, referendumima, razlazima i takvom silejdžijskom politikom, usmjerenom protiv države BiH i Dejtonskog mirovnog sporazuma predstavlja konstantnu prijetnju stabilnosti i miru, ne samo u BiH, već i u cijeloj regiji, navodi zastupnik SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nermin Mandra.

U izjavi za javnost ističe da je nakon jasnog odgovora patriotskog dijela građana da ni po koju cijenu neće dozvoliti nastraj na cjelovitost BiH, Milorad Dodik posegnuo za ublažavanjem retorike.

– Međutim, ublažavanje retorike, vjerovatno po instrukcijama iz Beograda, neće nas zavarati. Vrijeme naivnog vjerovanja samoprozvanim mirotvorcima i njihovim riječima, odavno je prošlo. Naročito ne vjerujemo „mirotvorcima“ iz Beograda, koji, dok pričaju o miru, povećavaju vojni budžet za duplo i naoružavaju se, navodi Mandra.

Zbog toga je, dodaje, krajnje vrijeme da članice PIC-a uvedu sankcije Miloradu Dodiku i jasno, i njemu i svima ostalima, stave do znanja da je politika usmjerena ka narušavanju teritorijalnog integriteta neprihvatljiva, piše Fena.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više