Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Marković: Leposavić nakon izjave o Srebrenici da podnese ostavku

Poslanik DPS-a i bivši premijer Duško Marković poručio je da ukoliko među konstituentima Vlade ima odgovornosti prema susjedima i građanima iz manjinskih naroda, te da ako ima volje da se očuva suživot u Crnoj Gori, aktuelni ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić treba da podnese ostavku nakon njegove izjave o Srebrenici.

Leposavić je negirao genocid u Srebrenici i osporio legitimnost suda u Hagu što je izazvalo burne reakcije kako u Crnoj Gori tako i u regionu.

“Ako među konstituentima Vlade ima odgovornosti prema našim susjedima i našim građanima iz manjinskih naroda, ako ima volje da se očuva suživot u Crnoj Gori – onda će se naći i način i glas da g. Leposavić, nakon izjave o Srebrenici, ne bude ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava”, poručio je poslanik DPS-a.

Prema njegovim riječima ukoliko ne dođe do toga, biće ugrožen građanski i multietnički sklad u Crnoj Gori.

“Ako se to ne dogodi – onda je stavljena tačka, a bogami i uzvičnik, na naša nadanja da će opstati pravda i istina, a kroz te vrijednosti i mukotrpno izgrađivan građanski karakter i multietnički sklad Crne Gore”, poručio je Marković na Twiter-u.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više