Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Mehmedović: Fadila treba biti stid zbog vakcina, Bisera neka ponudi ostavku

Poslanik u Zastupničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine i dugogodišnji funkcioner Stranke demokratske akcije (SDA), Šemsudin Mehmedović, oštro je danas kritizirao stranačke kolege, federalnog premijera Fadila Novalića i ministricu vanjskih poslova naše zemlje Biseru Turković.

Govoreći o izostanku masovne imunizacije građana Mehmedović je istakao da bi federalnog premijera trebalo biti stid zbog slabe reakcije u procesu nabavke vakcina – kao i sve ostale koji su mogli uraditi više.

“Ovo što se dešavalo u Beogradu je poniženje. I Fadila Novalića treba biti stid. Svi koji su mogli, a nisu uradili koliko su trebali kako bi građani BiH dobili mogućnost da se vakcinišu”, rekao je Mehmedović za televiziju N1.

Uz ostalo, on je istakao da bi ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, Bisera Turković, također, treba ponuditi ostavku, i to “nakon svih gafova koje je dosad napravila”.

Dugogodišnji oponent Centrali SDA u Sarajevu i predstavnik utjecajnog “tešanjskog lobija” odgovorio je i na pitanje da li će i on napustiti SDA,.

“Mora se nešto radikalno desiti da bih napustio stranku, ja sam od početka u njoj ne mislim da je treba ostaviti nekima koji je zloupotrebljavaju tu stanku. Nije jednostavno napustiti nešto što gradite tridesetak godina. Nove političke stranke nisu se pokazale kao djelotvorne i alternativa. Bio bih sretan da se pojavi neka građanska stranka koja bi djelovala na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine”, zaključio je Mehmedović, prenosi N1.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više