Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Mektić odgovorio Dodiku o mobilizaciji VRS: Da, posebno ako ih ti pozoveš

Bivši ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić reagirao je na izjave predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika o mobilizaciji VRS.

Dodik je kazao kako je VRS ostvarila ciljeve i branila svoj narod, te da joj uporno pokušavaju pripisati antiratna i antizakonska postupanja.

– Veoma brzo je moguće ponovo mobilizovati VRS – kazao je Dodik.

Na njegove izjave je kratkim odgovorom reagirao Mektić.

– Da, posebno ako ih ti pozoveš – poručio je Mektić Dodiku.

Predsjednik Predsjedništva BiH Milorad Dodik nastavio je u srijedu provocirati izjavama da bosanski Srbi mogu brzo mobilizirati svoju vojsku ako im to zatreba te ponovo ponižavati visokog predstavnika Valentina Inzka ali i dužnosnike EU, prenosi Hina.

“(Vojsku Republike Srpske) moguće je se ponovo brzo mobilizirati u punom sastavu ako zatreba”, kazao je Dodik u Banjoj Luci tokom obilježavanja dana Treće pješadijske pukovnije oružanih snaga BiH.

Oružane snage BiH stvorene su prije petnaest godina integracijom dotadašnjih entitetskih vojski a njihovo ukidanje rezultat je odlučnog djelovanja međunarodne zajednice.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više