Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Miljenica Milorada Dodika Sanja Vulić žestoko napala lidera SDA: “Koga biste Vi ubijali, gospodine Izetbegoviću?”

Zastupnica SNSD-a u Zastupničkom domu parlamenta BiH Sanja Vulić upitala je li Bakir Izetbegović ljut što rat nitko osim njega ne spominje i da li ga priziva u nedostatku ijednog smislenog odgovora na sve probleme u Federaciji BiH i gubitak vlasti u Sarajevu.

– Koga biste Vi ubijali, gospodine Izetbegoviću? Nijedna majka nije rađala sinove da bi ih u rat slala radi frustracije pojedinca kakav ste Vi. Ako ne znate kako da sredite odnose u SDA, ako nemate petlju da smijenite svoju suprugu protiv koji je sav Klinički centar Univerziteta u Sarajevu bar gospodski se povucite sa političke scene. Nemojte sijati mržnju i ne pozivajte na rat. Ratujte, ali sami sa sobom jer Vi imate problem sa sobom – poručila je Vulić Izetbegoviću.

Ona je upitala Izetbegovića u kom svojstvu šalje ratno-huškačke poruke – predsjedavajući Doma naroda, predsjednik SDA ili suprug Sebije Izetbegović.

– U toku mjeseca Ramazana, za pripadnike islamske vjere svetog mjeseca posta i odricanja, davati takve izjave je blago rečeno neprimjereno – istakla je Vulić, upitavši da li Izetbegović bar poštuje svoj narod.

Ona je upitala i na koga misli kad kaže “genocidaši”.

– Јasno je da je riječ o smišljenoj novokovanici jer Srbi su narod stradalnik i u Prvom i u Drugom svjetskom ratu, kao i u prethodnom tragičnom sukobu na području bivše Jugoslavije. Ako ste mislili na nas, Srbe, mi se sigurno u tome ne prepoznajemo, jer smo mi miroljubiv i narod koji prašta – rekla je Vulićeva.

Ona je naglasila da je jasno da izmišljanjem novih termina Izetbegović hoće da izazove neke nove krize u nedostatku odgovora na postojeće umjesto da razgovara i postiže dogovore u interesu svih naroda koji žive u BiH.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više