Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Milko Grmuša: SDA radi po uzoru na ISIL, prijete ratom cijeloj Evropi

Prijetnje ratom kao “argument” u političkoj raspravi odlika su SDA od njenog nastanka i danas su se u tu činjenicu mogli uvjeriti i politički faktori u Evropskoj uniji.

Poručio je ovo generalni sekretar PDP i banjalučki odbornik Milko Grmuša reagujući na saopštenje iz SDA.

Grmuša poručuje da jedina razlika u novom narativu SDA u odnosu na početak devedesetih godina prošlog vijeka jeste što je SDA prije trideset godina rat koristila kao “argument” na području bivše Jugoslavije, dok danas ova stranka ratom prijeti cijeloj Evropi.

– Stvari treba nazvati pravim imenom: ratom Evropi, pored SDA, u modernoj istoriji prijetili su još samo teroristi tzv. „Islamske države“. Slučajnost? Ne bih rekao – kaže Grmuša.

On dodaje da odavno upozorava da ovakvoj SDA, koja nije u stanju da mirno, civilizovano i politički argumentovano raspravlja o bilo kojoj temi, već svako malo zvecka oružjem radi promocije svojih političkih ideja, nije mjesto u Evropskoj narodnoj partiji, baš kao što ni Bosna i Hercegovina, u ovom ili onom obliku, nikad neće biti dio Evropske unije dok je SDA relevantan politički faktor.

– Takođe, dobro je što je SDA konačno pokazala i svoje pravo lice kad je riječ o integracionim procesima: ova stranka samo fingira da se zalaže za evroatlantske integracije i na toj prevari je dobijala podršku međunarodnog faktora. SDA nije za bilo kakve integracije sem ukoliko one nisu zasnovane na šerijatskom pravu – kaže Grmuša.

On ističe da je to razlog što neprestano insistira i unutar PDP da apsolutno nikakvu saradnju, pa ni na tehničkom nivou, ne praktikuju sa “ovom i ovakvom radikalnom, militantnom i ekstremističkom SDA”.

– I od tog stava neću odstupati ni dalje, pri čemu ću nastaviti da o ovim stvarima otvoreno i bez dlake na jeziku razgovaram sa svim funkcionerima Evropske narodne partije i političarima iz Evrope i drugih zemalja – poručuje Grmuša, prenosi Srpskainfo.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više