Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Milo Đukanović: “U Srebrenici je bio genocid”

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u velikom intervjuu za Radioteleviziju te zemlje govorio je i o BiH, prvo u kontekstu blokiranja poziva da posjeti BiH, a potom i u kontekstu genocida.

Đukanović je kazao da je potez Milorada Dodika da ne da saglasnost na poziv njemu u BiH igra i predstava za domaću javnost, ali da takve predstave koštaju.

Potom je Đukanović napravio digresiju i počeo govoriti o ratu u BiH i politici Slobodana Miloševića.

Ja bih se zamislio da li je Slobodan Milošević zaista donio odluku o onom masakru u Srebrenici, ali bi sve zapitao nas je li uopšte bila potrebna ta odluka. Ili prethodno stvorite atmosferu u kojoj će se lažni heroji utrkivati ko će da napravi masakr. Prema tome, i ove predstave o kojima sada govorimo moraju računati da proizvode određene posljedice koje nažalost jako puno koštaju te države i njihove narode”, kazao je Đukanović.

Potom je novinarka predsjednika Crne Gore direktno pitala da li je u za njega u Srebrenici masakr ili genocid. On je odgovorio:

Genocid, naravno! Ja sam samo upotrijebio vjerovatno neodgovarajući supstitut. Pravno je to kvalifikovano”, naglasio je Đukanović.

Đukanović sada jasno poručuje i priznaje genocid u Srebrenici. Ipak, ne možemo, a ne zapitati se kakvi bi politički, ali i drugi odnosi bili u regionu da je Đukanović dosta ranije iznio ovakav stav, piše “Klix.ba”.

https://www.youtube.com/watch?v=NRWV8Z9MdOQ&feature=emb_logo

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više