Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Milorad Dodik potvrdio: Milan Tegeltija je njegov novi savjetnik

Bivši predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine Milan Tegetija bit će novi savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Ovu informaciju danas je potvrdio i sam Dodik koji je kazao da je sinoć napisano rješenje i da će se Tegeltija baviti pravnim pitanjima.

“On će se baviti pitanjima vezano za pravosuđe na nivou Bosne i Hercegovine. Mislim da čovjek ima spoznaju i znanje i uvjeren sam da je on naprasno iz špekulativnih razloga izbačen iz VSTV-a. Kao savjetnik člana Predsjedništva iz Republike Srpske imat će mogućnost da se bar na neki način uključi i mene obavještava o tim oblastima”, kazao je Dodik navodeći bez dokaza “da se priprema nakaradna postavka u pravosuđu”.

Tegeltija je jučer objavio na društvenim mrežama da nakon 20 godina prestaje sa radom u pravosuđu.

“Nakon 20 godina provedenih u pravosuđu, tužilačkim i sudijskim funkcijama (7 god. kao predsjednik Osnovnog suda Banjaluka i 6,5 god. kao Predsjednik VSTV-a BIH) sutra podnosim ostavku i na mjesto sudije i izlazim iz pravosuđa. O mom narednom angažmanu bit ćete brzo informisani”, napisao je Tegeltija.

Tegeltija je u decembru podnio ostavku na mjesto predsjednika VSTV-a nakon afere, a na čelu ove institucije zamjenio ga je Halil Lagumdžija.

Komentari
Učitavanje…

Ova stranica koristi kolačiće radi vašeg boljeg iskustva. Prihvati Čitaj više