Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Mladen Ivanić o izjavama Izetbegovića i Dodika: “Niko živ me ne može ubijediti da se oni nisu dogovorili!”

Počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić govorio je o “non-paperu”, te nedavnim izjavama bh. političara o “mirnom razlazu”, posebno Bakira Izetbegovića i Milorada Dodika.

“Oni su dobili jednu temu i niko živ me ne može ubijediti da se oni nisu dogovorili, djeluje vrlo usklađeno. U osnovi, to što rade, besmisleno je. niti ovaj ima partnera za rat, niti ovaj za mirni razlaz”, rekao je Ivanić za Al jazeera Balkans.

Dodao je i da bi se svemu mogao pridružiti i treći parner – Dragan Čović.

“Samo čekam kad će se u ovu priču, koja je isključivo u funkciji predizborne kampanje, uključiti Dragan Čović sa njegovom pričom o ugroženosti Hrvata u BiH. Niko me ne može ubijediti da se Izetbegović, Dodik i Čović nisu dogovorili da plasiraju ovakve priče”, rekao je Ivanić.

On je dodao da je i cijela priča o “non-paperu” vjerovatno “kreirana od strane domaćih političkih faktora”.

“Oni ne znaju ništa drugo nego da plasiraju ovakve priče i da se nemilice zadužuju, po principu ‘drži vodu, dok majstori odu’, odnosno da novca ima dok su oni na vlasti, a uopšte ih ne zanima ko će i kako te dugove sutra vraćati”, rekao je Ivanić.

On je zaključio da postoji “realna šansa” da opozicija u RS pobijedi na opštim izborima 2022. godine i da bi to mogao biti kraj dugogodišnjoj vladavini SNSD-a i Milorada Dodika.

“Narod umire zbog nedostatka vakcina. Niko od njih nije minimun napravio da se vakcine donesu u BiH, nego zavisimo od milosti drugih”, rekao je Ivanić.

Poručuje da je jedan cilj – očuvati vlastito carstvo.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više