Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

“Muslimani ne mogu dobiti teritoriju Republike Srpske”

Udruženje porodica ubijenih i kidnapovanih na Kosovu saopštilo je da eventualni, pravno obavezujući sporazum sa Prištinom treba da označi sjever Kosova i Metohije – Kosovsko pomoravlje kao teritoriju Srbije, ali i da obuhvati Republiku Srpsku, prenosi Srna.

Porodice žrtava su u otvorenom pismu evropskom komesaru za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannesu Hahnu i visokom predstavniku EU za spoljnu i bezbjednosnu politiku Federici Mogherini istakle da je to njihov stav o pitanju razgraničenja na Kosovu, pri čemu ovaj sporazum treba da označi i Republiku Srpsku kao teritoriju Srbije.

Naš stav porodica kosmetskih žrtava je da ‘teroristička i zločinačka OVK’ ne može dobiti celu teritoriju Kosova. Rekli smo da muslimani ili Federacija BiH ne mogu dobiti teritoriju Republike Srpske, zbog kosmetskih žrtava i srpskih žrtava u Republici Srpskoj“, poručilo je Udruženje kosmetskih žrtava.

U otvorenom pismu se ističe i da srpske svetinje na Kosovu – Pećka Patrijaršija, Visoki Dečani, Bogorodica Ljeviška, manastir Gračanica i druge, moraju biti pod zaštitom UNESCO kao srpska i svjetska kulturna i istorijska baština, prenosi “Fokus.ba“.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više