Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Na pomolu nove strožije mjere u Njemačkoj

Angela Merkel danas se u Bundestagu zatražila pooštrenje mjera zatvaranja u periodu između Božića i Nove godine te za drastično smanjenje kontakata već od sljedeće sedmice, kako bi se smanjila mogućnost zaraze tokom susreta s rodbinom preko Božića i to bi značilo da mnogi iz Bosne i Hercegovine neće moći praznike provesti sa svojima u rodnoj zemlji.

Ovo je vijest koju je objavio Večernji.ba a koja se analizom pokazala kao DJELIMIČNO NETAČNOM.

Anallizu vijesti uradila je platforma Raskrinkavanje.ba.

Njemačka je ušla u strogi lockdown. Putovanje nije zabranjeno, ali upućen je apel na suzdržavanje od neobaveznih putovanja. Granice ostaju otvorene. Zemlja je zapravo zatvorena za turiste, ali kako granice ostaju otvorene, još uvijek je moguće ući u Njemačku. Karantinsko pravilo za dolaske iz stranih rizičnih područja ostaje na snazi. Ljudi koji stignu iz rizične zone moraju u karantinu ostati deset dana, ali to se može okončati negativnim testom na koronavirus najranije nakon pet dana.

Iz ovdje navedenog je jasno da putovanja iz Njemačke, kao i dolazak odnosno povratak u ovu zemlju nisu zabranjeni.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više