Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

NB upozorava: “Non paper je poziv na novi rat – EU i SAD moraju hitno reagovati”

Predsjedništvo Nezavisnog bloka je danas na svojoj vanrednoj sjednici najoštrije osudilo i odbacilo aktivnosti sa “non paperom” koji poziva na nove podjele i prekrajanje granica u našem regionu, te pozvalo Evropske institucije i institucije Republike Slovenije da se hitno očituju o ovom otvorenom pozivu na rat.

Ko god razmišlja i predlaže podjelu Bosne i Hercegovine, taj priziva novi rat, poručuju iz Nezavisnog bloka.

“Ne može biti prekrajanja granica bez rata, na to nas uči historija na ovim prostorima, i umjesto da se u Bosni i Hercegovini i za Bosnu i Hercegovinu prizivaju evropske ideje i vrijednosti, nacionalisti iz Slovenije vraćaju nas u mrak velikosrpske i velikohrvatske prošlosti.”, kaže se u saopćenju.

“Mi vjerujemo da je budućnost naše zemlje u NATO-u i EU, a oni koji prizivaju podjele i rat, što bi naš narod rekao – u kući mu bio. Ovakve poruke od nacionalista iz zemalja EU su dodatni signal i američkoj  administraciji da zaštiti mir i stabilnost na ovim prostorima. Ovaj ‘non paper’ je šokantan i priznaje genocid i najveće ratne zločine u Evropi nakon Drugog svjetskog rata kao politički cilj i to je civilizacijska i demokratska sramota.”- izjavio je predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više