Fresh Press portal
BiH Politika

NBL neutralna u borbi kandidata za gradonačelničku poziciju Grada Tuzla

DSC_0060
Nezavisna bosanskohercegovačka lista nsvoj plan rada i strategiju razvoja Grada Tuzla nakon novembarskih izbora će isključivo implementirati kroz rad u Gradskom vijeću Grada Tuzla.
Nakon razgovora koje je u proteklom periodu obavila delegacija Gradskog odbora Nezavisne bosansohercegovačke liste Tuzla sa kandidatima za poziciju gradonačelnika Grada Tuzla, gospodinom Vahidom Jusufovićem, gospodinom Alenom Kamerićem i gospodinom Halidom Žigićem a pozivu da prezentuju svoj plan rada u slučaju da budu izabrani na mjesto gradonačelnika nisu se odazvali aktuelni gradonačelnik Jasmin Imamović, gospođa Mirjana Marinković Lepić i gospodin Sead Avdić, Gradski odbor Nezavisne bosanskohercegovačke liste Tuzla se zahvaljuje svim kandidatima za poziciju gradonačelnika Grada Tuzla i želi im puno sreće na predstojećim Lokalnim izborima 2020. godine.
DSC_0059
Na danas održanom sastanku Gradski odbor Nezavisne bosanskohercegovačke liste Tuzla razmatrao je odluku o davanju podrške određenom kandidatu za poziciju gradonačelnika Tuzle ispred Nezavisne bosanskohercegovačke liste s obzirom da Nezavisna bosanskohercegovačka lista nema svog kandidata za poziciju gradonačelnika Tuzle u ovom izbornom procesu.
DSC_0056
Gradski odbor Nezavisne bosanskohercegovačke liste nakon današnjeg sastanka jednoglasno je zauzeo stav da će svoj plan rada i strategiju razvoja grada nakon novembarskih izbora isključivo implementirati kroz rad u Gradskom vijeću Grada Tuzla i neće podržati niti jednog od zvanično predloženih kandidata za gradonačelničku poziciju naglašavajući činjenicu da je sastav i uloga Gradskog vijeća Tuzla, kao zakonodavnog organa vlasti, koje ima ovlasti čak i da smijeni gradonačelnika u slučaju nezadovoljstva građana njegovim radom, puno bitnija od gradonačelničke pozicije.
DSC_0062
Ovom prilikom Gradski odbor Nezavisne bosanskohercegovačke liste Tuzla poziva građane Grada Tuzla da izađu na novembarske izbore i svoj glas daju kandidatima Nezavisne bosanskohercegovačke liste za Gradsko vijeće Grada Tuzla, kandidatima koji za razliku od mnogih drugih znaju šta građanima Tuzle istinu treba i imaju kapacitet da to i realizuju.
Gradski odbor Nezavisne bosanskohercegovačke liste Tuzla.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više