Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Nenad Nešić otvorio karte: U ovom momentu nema nijedne države koja bi priznala nezavisnost RS

Predsjednik DNS Nenad Nešić komentarisao je inicijativu SNSD-a da sa strankama iz Federacije Bosne i Hercegovine otvore dijalog o budućnosti BiH, prenosi N1

“Dejtonski mirovni sporazum i njegov Aneks IV su sveto slovo za DNS i čist je avanturizam otvarati to pitanje. Problemi u BiH nisu posljedica Ustava BiH nego Ustava Federacije BiH, odnosno Vašingtonskog mirovnog sporazuma, i zato ih politički faktori iz Federacije treba da rješavaju u okviru Ustava Federacije BiH”, istakao je Nešić.

”Jedina moguća budućnost BiH je Dejtonski sporazum koji štiti Republiku Srpsku. Njegovo otvaranje je otvaranje Pandorine kutije i stavljanje Damoklovog mača iznad Republike Srpske. Stavljanjem van snage Dejtonskog sporazuma, Republika Srpska bi ostala bez mogućnosti da je zaštite njegovi garanti – Srbija i Rusija, što je davno upozorio nekadašnji ruski ambasador Aleksandar Bocan Harčenko. Bez Dejtona nema ni njegovih garanata”, naglasio je Nešić.

Zato je, poručuje predsjednik DNS Nenad Nešić, apsolutno neprihvatljivo otvaranje bilo kakvog dijaloga sa Federacijom u ustavnom uređenju BiH.

”Jasno je da bi 99 odsto Srba željelo nezavisnu Republiku Srpsku, ali za tako nešto moramo imati saveznike u velikim silama. U ovom momentu nema nijedne države koja bi priznala nezavisnost RS i zato moramo čuvati ono što imamo”, objašnjava on.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više