Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Nezavisni načelnici osnivaju stranku

Danas je u Sarajevu održan sastanak nezavisnih načelnika i gradonačelnika koji će u dogledno vrijeme formirati političku partiju po uzoru na hrvatski MOST

Sastanak je organiziran u tajnosti a inicijator je navodno Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, koji bi po svemu sudeći trebao biti stranački lider novog političkog projekta.

”Građani žele alternativu, ovo je jedan u nizu sastanaka na kojem se dogovoramo o konceptu koji ćemo ponuditi. Bilo je danas ovdje predsjednika stranaka, ljudi iz Federacije i Republike Srpske. Jedinstven stav je da je dosta svađa. Ovdje se vijekovima skupo živjelo. Svi želimo stabilnu, normalnu BiH, ravnopravnih naroda i građana”,kazao je Kasumović za N1.

”Zanima nas evropski put radi evropskih vrijednosti. Nama je mjesto tamo, mi tu živimo. Ovo je 15. sastanak, ne želimo napraviti grešku. Ova politika i koncept politike koji se dosad vodio u BiH je propao. Dalje samo nudi sukob”, dodao je.

Početkom februara, nezavisni gradonačelnici i načelnici u BiH, njih sedam, u Bosanskom Petrovcu su potpisali proklamaciju, odnosno platformu rada u narednom periodu.

Platformu su potpisali Amra Babić (Visoko), Fuad Kasumović (Zenica), Sead Džafić (Kalesija), Zlatko Hujić (Bosanski Petrovac), Zikrija Duraković (Bužim), Muhamed Ramović (Goražde) i Ibrahim Hadžibajrić (Stari Grad Sarajevo).

Između ostalog, u proklamaciji se navodi da su potpisnici opredijeljeni zadržati svoj nestranački i nezavisni status, zajednički se odlučno suprotstaviti svim potencijalnim pokušajima neprincipijelnih pritisaka trećih strana, političkih i administrativnih opstrukcija od viših nivoa vlasti i političkih stranaka, te neutemeljnih optužbi, podmetanja i ucjena sa ličnim i političkim motivom trećih strana.

PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više