Fresh Press portal
BiH Politika

Nikšić: Danas se pokazalo da je kratkovidna SDA isporučila državu HDZ-u i SNSD-u

Odluka delegata HDZ-a i SNSD-a do kraja je ogolila činjenicu ko vlada domovima naroda

Povodom današnje odluke delegata HDZ-a i SNSD-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine reagovao je predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić, koji je osudio ovaj čin i još jednom ukazao na kratkovidnu politiku SDA, koja je omogućila ovakav sastav Doma naroda PSBiH.

„Današnje odbijanje delegata HDZ-a, SNSD-a i SDS-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH da osude okupljanje četnika u Višegradu zorno pokazujuje kako će izgledati buduća struktura vlasti, obilježena dominacijom dvije stranke i njihovom potpunom kontrolom ovog tijela. SDP je  upozoravao da će se upravo ovo desiti, kada je SDA odlučila podržati izbor delegata SNSD-a i HDZ-a, zbog čega smo prikazivani kao izdajnici. Istina je da sa osam delegata, koliko imaju HDZ i SNSD, oni mogu donositi ovakve odluke, rekao je Nikšić za Vijesti.ba.

Dodaje da je odluka delegata HDZ-a i SNSD-a do kraja je ogolila činjenicu ko vlada domovima naroda, kao i da su njihovi pozivi u vlast služili da se sakrije činjenica da je SDA državu isporučila onima kojima fašizam ne predstavlja nikakav problem.

„Politika trgovine prema kojoj je SDA dobila mjesto potpredsjednika Narodne skupštine u RS za četvrtog delegata SNSD-u dolazi na naplatu, a najskuplju cijenu će plaćati povratnici, koji su zbog ovakvih antidržavnih dogovora između SDA i njihovih prirodnih partnera iz SNSD i HDZ, ostavljeni na milost i nemilost grupama poput Ravnogorskog četničkog pokreta“, navodi Nikšić.

Podsjeća da je SDP već ranije imao prijedlog  da se Krivičnim zakonom zabrani djelovanje neofašističkih organizacija u Bosni i Hercegovini.

„Također, potpredsjednik SDP-a Denis Bećirović je predložio  i poseban zakon – Zakon o zabrani djelovanja i radu neofašističkih organizacija u Bosni i Hercegovini. Mi u SDP-u ćemo nastaviti djelovati antifašistički, kao i u prethodnih stotinu godina naše tradicije, čineći na taj način suštinsku civilizacijsku“, poručio je Nikšić u izjavi za Vijesti.ba

(Vijesti.ba)

>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________

Povezani članci

Sutra konferencija za novinare Nikšića i Kojovića

E.H

Radončić je sve ispoštovao, Izetbegović me slagao više puta

E.H

Nikšić: Izbor Puzigaće je najveća greška SDA od Dejtona

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više