Fresh Press portal
BiH Politika

Nikšić: “Dokazalo se! Kratkovidni Izetbegović predao je BiH Čoviću u Dodiku”

Odbijanje delegata HDZ-a, SNSD-a i SDS-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH da osude okupljanje četnika u Višegradu zorno pokazujuje kako će izgledati buduća struktura vlasti, obilježena dominacijom dvije stranke i njihovom potpunom kontrolom ovog tijela.

SDP je upozoravao da će se upravo ovo desiti, kada je SDA odlučila podržati izbor delegata SNSD-a i HDZ-a, zbog čega smo prikazivani kao izdajnici. Istina je da sa osam delegata, koliko imaju HDZ i SNSD, oni mogu donositi ovakve odluke.

Odluka delegata HDZ-a i SNSD-a do kraja je ogolila činjenicu ko vlada domovima naroda, kao i da su njihovi pozivi u vlast služili da se sakrije činjenica da je SDA državu isporučila onima kojima fašizam ne predstavlja nikakav problem.

Politika trgovine prema kojoj je SDA dobila mjesto potpredsjednika Narodne skupštine u RS za četvrtog delegata SNSD-u dolazi na naplatu, a najskuplju cijenu će plaćati povratnici, koji su zbog ovakvih antidržavnih dogovora između SDA i njihovih prirodnih partnera iz SNSD i HDZ, ostavljeni na milost i nemilost grupama poput Ravnogorskog četničkog pokreta“

SDP je već ranije imao prijedlog da se Krivičnim zakonom zabrani djelovanje neofašističkih organizacija u Bosni i Hercegovini.

Također, potpredsjednik SDP-a Denis Bećirović je predložio i poseban zakon – Zakon o zabrani djelovanja i radu neofašističkih organizacija u Bosni i Hercegovini. Mi u SDP-u ćemo nastaviti djelovati antifašistički, kao i u prethodnih stotinu godina naše tradicije, čineći na taj način suštinsku civilizacijsku.

>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK ili PREUZMI FRESHPRESS APP <<< ________________________________________________________________________________________

Povezani članci

Nikšić poručio Dačiću: “O tome kakva će biti BiH ne odlučuješ ti”

E.H

Moguće da Vlada FBiH ostane naredne četiri godine u tehničkom mandatu

A.R

Nermin Nikšić uoči izbora uputio poruku članovima SDP-a

A.R

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više