Fresh Press portal
BiH Politika

Nova glavobolja za Čovića – Tri hrvatske stranke se ujedinile, nikada više na izbore potčinjeni HDZ-u

ne-ocekujem-probleme-sa-milanovicem-nismo-ga-nigdje-povrijedili-dragan-covic-2019-1_5e1df8367c438

Koalicija Mostar moj dom HSP, HSP BiH, HKDU – Hrast održala je u Hrvatskom domu u Jasenici konstituirajuću sjednicu izbornog štaba, kojoj je prisustvovao i predsjednik HSP-a Nikola Raguž, koji je govorio o skorom ujedinjenju pravaša te naročito istaknuo:

Pravaši su kroz svoju povijest često bili razjedinjeni, a to je posebice kuliminiralo na zadnjim općim izborima, gdje smo neki išli u koaliciju sa jednim, a drugi sa drugim HDZ-om. Mostarski pravaški bazen je oko 3.500 glasova i preko dvije tisuće redovitih pravaških glasača bojkotiralo je te izbore, a to je rezultiralo slabim odazivim hrvata Mostara, čak manje od 40 odsto, te su prvi put bošnjačke stranke imale više glasova nego stranke s hrvatskim predznakom. Pravaški glasači poslali su nam dvije vrlo jake i precizne poruke, prva da neće više glasovati za razjedinjene pravaške stranke i druga, također važna, da neće glasovati za listu gdje su pravaši podčinjeni jednom od HDZ-ova. Te dvije poruke smo vrlo ozbiljno shvatili i prihvatili kao iskrene i dobronamjerne poruke te odmah krenuli smo na ujedinjavanju pravaša i to će se dogoditi ovdje u Mostaru 5. prosinca, kada planiramo ujedinjenje četiri pravaške stranke, i to naš HSP te HSP BiH Stanka Primorca Ćane, UHSP na čijem je čelu prof. Miljenko Miloš, te HČSP, kojeg predvodi Tadija Ljubičić. Za nas je to važno da pošaljemo poruku snage i zajedništva , ali i da dokažemo sebi da smo politički sazreli da možemo napraviti taj iskorak. Što se tiče koalicije za Mostar, tu smo još pojačani demokršćanima HKDU-Hrast te smo i sa time pokazali odgovornost prema svome hrvatskom narodu i nismo dozvolili mogućnost da se raspu hrvatski glasovi, jer imamo snage da sve četiri naše liste osvoje mandate i vjerujem da će ova koalicija imati četiri mandata u Gradskom vijeću Grada Mostara.

Nosilac liste koalicije Mostar moj dom i domaćin današnjeg sastanka Lazo Raič govorio je o tradiciji pravaštva u Jasenici te naglasio: „ HSP je uvijek u Jasenici imao odlične rezultate, posebice na lokalnim izborima, gdje smo na predzadnjim i zadnjim lokalnim izborima bili druga stranka sa tek nekih pedesetak glasova manje od HDZ-a BiH. Moram ovdje napomenuti da je HSP na zadnje lokalne izbore za grad Mostar išao samostalno i osvojio točno 2.605 glasova, što je bilo preko 13 odsto hrvatskih glasova. Ne sumnjam da ćemo sada pojačani kolegama demokršćanima ponoviti taj rezultat i da ćemo osvojiti četiri mandata, po jedan sa tri područne liste Jug, Jugozapad i Zapad te gradske liste, i na taj način u potpunosti promijenuti sadašnju politiku, kojom vedre i oblače uske grupe ljudi iz HDZ-a i SDA”, navodi se u saopćenju za javnost koalicije Mostar moj dom – HSP, HSP BiH, HKDU – Hrast.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više