Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Novi dokazi povezanosti UAE sa pokušajem vojnog udara u Turskoj

Turski mediji otkrili su kontroverznu poruku ambasadora Emirata u SAD-u, Jusufa el-Utejbija, koju je poslao jednom američkom novinaru.

Turski dnevni list Daily Sabah otkrio je poruku, koja se nalazi u el-Utejbijevom e mailu, a koju je on u aprilu poslao jednom američkom novinaru. U poruci stoji: “Ne želimo da Turska, kao ni Katar, bude u stanju čak i formirati svoj meni, a kamo li da rukovodi regionalnim pitanjima.”

Turski list povezuje ovakve izjave ambasadora Emirata sa umiješanosti ove države u prošlogodišnji pokušaj vojnog udara, kada su pripadnici FETO organizacije pokušali svrgnuti legitimne organe turske Vlade i Predsjedništva.

U pošti ambasadora Emirata, koja je došla u žižu interesovanja javnosti, postoji veliki broj naznaka, gdje se Emirati direktno svrstavaju na stranu lobija koji zagovara rušenje turske Vlade i predsjednika.

PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više