Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Objava Bisere Turković na Facebooku izazvala lavinu reakcija!

Objava ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković na Facebooku izazvala je lavinu reakcija u javnosti.

Ministrica Turković je na svom Facebook profilu prenijela poduži post u kojem nedvosmisleno brani Sakiba Mahmuljina, koji je tokom rata bio zapovjednik Trećeg korpusa Armije RBiH, u čijem je sastavu bila i jedinica “El-Mudžahid”, sastavljena od dobrovoljaca iz islamskih zemalja koji su, prema navodima iz optužnice, samo u ljeto 1995. godine ubili najmanje 55 ratnih zarobljenika.

Post Bisere Turković na njezinom Facebook profilu započinje riječima: “Ovako govori sin čovjeka koji je branio svoju zemlju koja je bila napadnuta, a danas ga sude!”, a iza kojih odmah slijede riječi kako najnovija presuda Suda BiH “nije presuda Sakibu, ovo je presuda svima koji su branili svoju zemlju od najezde zločinaca”.

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković prenosi i riječi u kojima stoji:

“Njih boli, a mi smo ponosni što su naši vojnici i naši komandanti oslobađali državu od fašista i terorista kakve istorija može upamtiti samo kao počinitelje genocida, a nas kao oslobodioce. Borba protiv njih nikada nije ni prestala, jer “I poslije rata je rat!“ a mi s ponosom možemo i trebamo reći: “Svi smo mi Sakib i Atif i Izet i Mehmed i Rasim i Mustafa i Midhat i Vikić i sve i jedan pripadnik najčasnije Armije RBiH zbog koje nam dušmani nisu i nikad neće halaliti naš opstanak!!!” Ponosno i uzdignuta čela do sudnjeg dana!”, zaključila je.

12

Komentari
Učitavanje...

Ova stranica koristi kolačiće radi vašeg boljeg iskustva. Prihvati Čitaj više