Fresh Press portal
BiH Politika Video

Objavljen snimak kako potpredsjednik SDA kupuje glasove: “Zaokruži listić, zaposlit ćemo ti ženu”

Fikret Prevljak izabran je za novog predsjednika Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Sarajevo.

Kantonalni odbor SDA je birao između dva kandidata, Prevljaka i aktuelnog načelnika Općine Novi Grad Semira Efendića.

Prevljak je dobio 59 glasova delegata, a Efendić 40.

Tim povodom Efendić je na svom Facebooku objavio, kako on kaže, snimak neprincipijelnih lobiranja i pritisaka na delegate.

U izjavi za medije prije izbora za predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo rekao sam da imam saznanja o nekim neprincipijelnim lobiranjima i pritiscima na delegate, ali da ću o tome govoriti nakon izbora. Izbori su završeni i rezultat je svima poznat, ali da ne bi ostao dužan, obavljujem ovaj tonski snimak koji na najbolji mogući način oslikava šta se dešavalo u pozadini ovih izbora. Na snimku se može poslušati kako Asim Sarajlić, predsjednik Kadrovske komisije, i potpredsjednik SDA, nudi zaposlenje supruge jednom od delegata kako bi glasao za drugog kandidata. Smatram da uz ove činjenice Asim Sarajlić ne može više biti predsjednik Kadrovske komisije SDA i očekujem da organi Stranke nakon objavljivanja ovog snimka o tome raspravljaju i donesu odgovarajuće odluke. Uz ovakvo djelovanje pojedinaca krajnje su upitni i rezultati same izborne Skupštine.

P.S. Delegat čiji glas se čuje na snimku uprkos ponudama nije „završen“, a na ovaj sastanak otišao je samo kako bi vidio ko stoji iza ponuda koje su upućene većem broju delegata”, napisao Efendić koji je i priložio tonski snimak razgovora.

Povezani članci

Općina Novi Grad podržala projekte općina Foča/Ustikolina i Pale/Prača

E.H

Arijana poručila Semiru: “Demokrato, pored svih dokaza, zašto ubica nije kažjen?”

E.H

Efendić: “Dok se Halilović borio s ubicom, Konaković je radio na njegovoj smjeni”

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više