Fresh Press portal
BiH Politika

Održan sastanak Aktiva žena Nezavisne bosanskohercegovačke liste Tuzla

AKTIV

Aktiv žena Nezavisne bosanskohercegovačke liste Tuzla održao je sastanak u MZ Tušanj na temu “Problemi i poteškoće sa kojima se susreću žene u porodici“.

Pitanje uloga žene u porodici i društvu je potrebno i važno pitanje budući da postoje pogrešna, možda zlonamjerna i tendenciozna mišljenja o neravnopravnom položaju žene u porodici i/ili društvu.

Na sastanku, kojim je predsjedavala predsjednica Aktiva žena Nezavisne bosanskohercegovačke liste Munevera Džafić, jedan od ciljeva bio je i sve prisutne upoznati sa aktivnostima n NBL stranci te pridobiti više članica.

2

Žene su isto toliko bitne kao muškarci za nastavak ljudskog života i razvoj društva. Žena ima svoju punu individualnu autonomnost. Ona ima pravo na rad i uživanje punih ekonomskih prava i na samostalnu pravnu ličnost.

5

Slobodno vrijeme je najbolje iskoristiti na produktivan i svrsishodan način, odnosno druženje i aktivnosti u stranci. Mi, žene, oduševljene smo diskusijama, konstruktivnom raspravom i zaključcima sastanka.” – izjavila je predsjednica Aktiva žena Munevera Džafić te dodala da se nada pristupu novih članica u Nezavisnu bosanskohercegovačku listu.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više