Fresh Press portal
BiH Politika

Općinski sud u Tuzli donio presudu – Mirnes Ajanović proglašen krivim za klevetu

Vijećnik Mirnes Ajanović, zbog ‘niza neistina i klevetničkog sadržaja‘, dužan je isplatiti iznos od 1.500 KM…

Edim Kadić, samostalni vijećnik u gradu Tuzla, 21. februara 2018. godine podnio je Općinskom sudu u Tuzli, tužbu za zaštitu od klevete protiv pravnika Mirnesa Ajanovića. Naime, kako je i navedeno u tužbi, na sjednici Gradskog vijeća održanoj 29. novembra 2017. godine, Ajanović je iznio ‘niz neistina i klevetničkog sadržaja‘ o Kadiću, odnosno o radu JZU Gradske apoteke Tuzla, zdravstvene institucije unutar koje Kadić obavlja ulogu pomoćnika direktora.

Ajanović je na spomenutoj sjednici Gradskog vijeća optužio da su Kadić i direktorica Gradskig apoteka, Aida Nišić, prilikom nabavke lijekova od dobavljača uzeli rabat od cca 2 milion KM. Nedugo nakon Kadić je podnio tužbu za zaštitu od klevete čiju presudu je, u njegovu koristi, Općinski sud u Tuzli donio 17. decembra 2018. godine.

Presudom sutkinje Šejle Ćatić, Ajanović, koga je zastupao advokat Bakir Hećimović iz Tuzle, zbog nanošenja štete ugledu tužitelja i zaštite od klevete dužan je Kadiću na ime nematerijalne štete isplatiti iznos od 1.500 maraka, sa zakonskom kamatom od 21. februara 2018. godine pa do isplate duga, kao i da na ime sudskih troškova nadoknadi iznos od 496,80 KM.

 

>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK ili PREUZMI FRESHPRESS APP <<< ________________________________________________________________________________________

Povezani članci

Da li Zavod zdravstvenog osiguranja TK svjesno i sistemski uništava apotekarsku djelatnost u TK-u, a građane TK-a vodi u još dublji ponor?

E.H

Ajanović ponovo ‘udario’ na Inzka: “Hitno poduzmite sve mjere za sankcionisanje onih koji pozivaju na rat u BiH”

E.H

Ajanović opleo po visokom predstavniku: “Inzko mora pasti i biti zamijenjen…”

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više