Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Parlament BiH o izjavama Bakira Izetbegovića

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH danas će održati sjednicu koju su tražili zastupnici SNSD-a zbog “ratnohuškačkih” izjava člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića o naoružanju i proizvodnji oružja.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić potvrdio je da će na hitnu sjednicu biti pozvani svi oni koji se inače pozivaju na sjednice organa zakonodavne vlasti, članovi Predsjedništva BiH i Vijeće ministara BiH, piše “Patria“.

Iz SDA su jučer saopćili da neće nasjesti na provokacije SNSD-a i Milorada Dodika, te da neće prisustvovati sjednici. Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Šefik Džaferović (SDA) kazao je da se radi o najprizemnijoj zloupotrebi u politikantske svrhe Predstavničkog doma, dodajući kako Izetbegović nikada nije davao ratnohuškačke izjave.

Na sjednicu neće doći na zastupnici DF-a, SBB-a, SDP BiH, NB-a, dok će biti prisutni zastupnici HDZ BiH, Saveza za promjene. Iz SDP BiH su kazali i da će ako bude potrebe za tim, ući na sjednicu.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više