Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

PDP raskovao Dodika: Politički lažov čije vrijeme otkucava

Partija demokratskog progresa (PDP) reagirala je na izjave Milorada Dodika koje je iznio na njihov račun.

“U pokušaju da skrene pažnju sa činjenice da će ostati upamćen kao jedini Srbin koji je doveo američke, NATO, vojnike nadomak Banje Luke, Milorad Dodik reciklira stare tvrdnje o neprijateljima iz opozicije, iako on Srpsku gura ka sjeveroatlanskoj alijansi, nepovratno vodi u dužničko ropstvo i produbljuje unutrašnje politike sukobe.

Svjestan je Dodik da je njegovo vrijeme na političkoj sceni isteklo, što potvrđuje i podatak da su on i njegov tim ostali bez ideja kako još jednom da prevare građane te vade iz naftalina izlizane parole o izdajnicima iz opozicije i saradnji sa sarajevskim političarima, s kojima je SNSD u čvrstoj koaliciji na nivou BiH, ali i još očiglednije, u Srebrenici, zbog čega je Dodik najmanje pozvan da govori o zaštiti interesa Republike Srpske”, navodi se u saopćenju PDP-a.

Za Dodikove tvrdnje da bi pobjeda opozicije „sahranila Srpsku”, PDP tvrdi da tako pokazuju strah od gubitka vlasti, koju je podredio sebi i svojim kumovsko-tajkunskim vezama te ga nazivaju jedinim grobarom interesa svog naroda.

“Poput nokautiranog boksera, pokušava da se zadrži u političkom ringu lažima, znajući da će ga narod na izborima poslati u političku penziju.

Svjestan je odlazeći Dodik da otkucava i vrijeme do momenta njegovog i procesuiranja njegovih ljudi za stotine afera, uništena javna preduzeća, privredu, prodaju resursa Srpske, arčenje novca građana, sumnjive poslove plaćenje budžetskim sredstvima, brojni tajkunski kriminal i korupciju… i sve one radnje kojima je oslabio Srpsku.

Dodik je pretvara u otužnu političku figuru, kojoj ni mala djeca više ne bi povjerovala da on može da učini bilo šta korisno za građane, koje je u jeku pandemije korona virusa ostavio bez vakcina, a prethodno sa svojim kumovima i pulenima sahranio zdravstveni sistem”, kažu iz PDP-a.

Dalje se kaže da Dodik svoj strah od gubitka vlasti pokušava da prebaci na narod, koji mu je u dva najveća grada u Republici Srpskoj već rekao „doviđenja”.

“Politički lažov poput Dodika, sa izlizanim parolama, nije zaslužio ništa više od poruke da on i njegove izjave pripadaju prošlosti i da broji zadnje sate na političkoj sceni i da više neće moći da odlučuje ni o pitanjima u svojoj mjesnoj zajednici.

Od njega će ostati samo ružno sjećanje na čovjeka koji je izigrao povjerenje građana Srpske, koji su preskupo platili neumjereno zaduživanje i izvlačenje javnog novca u tajkunske džepove”, zaključuje PDP.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više